Hlavní obsah
5,0
(3)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Žampiony portobello jsou pěkně masité a přímo stvořené pro gril a opékání. Dejte si je se salátem a po steaku ani nevzdychnete.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 8 ks žampionů portobello
  • 1 ks cibule
  • 1/2 dl oleje
  • 500 g kuřecích prsou
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1/2 hlávky listového salátu
  • 1 lžička kari koření
  • 1 hrst čerstvých bylinek
Článek

Postup

01.

Houby očistěte a zprudka orestujeme v pánvi na oleji a přendejte je na talíř. Cibuli nakrájejte nadrobno.

02.

Cibuli nechte zpěnit na oleji a přidejte na malé kousky nakrájené kuřecí maso, které ze všech stran orestujte dozlatova. Posypte ho paprikou a kari, osolte, opepřete, podlijte nepatrně vodou a nechte dusit pod pokličkou do vysmahnutí tekutiny. 

03.

Na talířky rozdělte natrhaný listový salát, obložte jej houbami a masem a ozdobte nasekanými bylinkami.

Související témata:

Načítám