Článek
Postup
01.
Celé brambory, ideálně spíš menší až středně velké, uvařte ve slupce doměkka.
02.
Než se uvaří, vývar přiveďte téměř k varu, ocet smíchejte s olejem, solí, pepřem a dijonskou hořčicí. Jarní cibulku nakrájejte najemno.
03.
Uvařené brambory slijte, nechte z nich odejít všechnu páru a oloupejte je. Pak je nakrájejte na kolečka.
04.
K horkým nakrájeným bramborám přilijte polovinu vývaru a olejovou zálivku. Jemně, ale důkladně promíchejte, až se suroviny propojí. Brambory zálivku vsáknou, proto zbytek vývaru přidávejte jen opatrně, aby vznikla jen lehká zálivka, brambory nesmí ležet v nadbytečné tekutině.
05.
Salát podávejte ihned, hodí s k masu připravenému na minutku nebo grilovanému.
Skvělý je také teplý salát s uzenou makrelou a ranými bramborami. Naopak ledově vychlazený se podává bramborový salát s okurkou a koprem.