Článek
Naučte se s námi rychlou verzi voňavého kuřete v teriyaki omáčce – je to jídlo, které i s úklidem zvládnete za půl hodiny, a přitom nepoužijete žádné polotovary. Naopak, budete mít rychlý a nutričně vyvážený oběd nebo večeři, v nichž nebudou chybět bílkoviny, sacharidy ani zelenina.
Rychlé kuře teriyaki
Na 4 porce potřebujete: 600 g kuřecích nebo krůtích prsou, rostlinný olej, 3 stroužky česneku, kousek čerstvého zázvoru, 1/3 hrnku sójové omáčky, ¼ hrnku medu nebo hnědého cukru, 4 lžíce rýžového octa, 2 lžíce kukuřičného škrobu, pepř
K podávání: brokolici, sůl, rýži, jarní cibulku, sezam

Syté kuřecí maso doplňte jednoduchou omáčkou, rýží a vařenou brokolicíFoto: Eva Malúšová
Postup: Začněte tím, že dáte vařit rýži. Brokolici stačí v osolené vroucí vodě nebo páře jen pár minut, takže do té se pusťte později. Po uvaření ji můžete propláchnout studenou vodou, aby zůstala hezky zelená. Mezitím si hravě připravíte zbytek jídla: v misce smíchejte nasekaný česnek, nastrouhaný zázvor, sójovku, cukr nebo med, ocet a škrob.

Nejprve dejte vařit rýži a smíchejte všechny suroviny na omáčkuFoto: Eva Malúšová

Zázvor a česnek dodají masu příjemný šmrncFoto: Eva Malúšová

Kuře zprudka orestujte, opepřete a zalejte připravenou směsíFoto: Eva Malúšová
Maso pokrájejte na menší kousky a zprudka ho orestujte na rozpáleném oleji. Opepřete, a když je propečené, zalejte ho připravenou omáčkou. Za stálého míchání ještě několik minut opékejte, aby omáčka zhoustla.
Podávejte s rýží a brokolicí posypané jarní cibulkou a sezamem.

Za pár minut už můžete servírovat!Foto: Eva Malúšová
Co vaříte, když máte chuť na teplou večeři, ale přitom nechcete v kuchyni strávit víc než 20 minut?