Hlavní obsah
3,2
(68)
Foto: Stream.cz

TelreolkaFoto: Stream.cz

Oběd pod širou oblohou a italský recept, to jde krásně dohromady. My vám pomůžeme připravit si tuto italskou atmosféru s telecími rolkami na likérovém sicilském víně marsala .

20 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Rolky
  • 8 stonků zeleného chřestu
  • 4 ks telecích řízků
  • 4 plátky mortadelly
  • 4 plátky sýru bel pease
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce másla
  • 5 lžic olivového oleje
  • 100 ml vína marsala
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
Rizoto
  • 120 ml olivového oleje
  • 250 g rýže Vialone nano
  • 1 ks šalotky
  • 150 ml bílého vína
  • 125 ml zeleninového vývaru
  • 1/2 g šafránu
  • 80 g parmazánu
  • 100 g másla
  • 1 hrst čerstvé rukoly
  • 1 lžička soli
Článek

Postup:

01.

Začněte chřestem, který v horké vodě krátce zblanšírujte (takto se blanšíruje) a poté zchlaďte v ledu.

02.

Naklepejte si tenké telecí řízky, nejlepší jsou z kýty z oříšku – zkuste je naklepat mezi dvěma sáčky, budou pak opravdu tenké. Osolte, opepřete a na plátky položte mortadellu a sýr bel pease nebo blaťácké zlato. Přidejte chřest, zabalte a rolky lehce obalte v mouce.

03.

Na hluboké pánvi nebo v hrnci rozehřejte olivový olej. Rolky opečte ze všech stran dozlatova. Krásně vám to provoní celou terasu.

04.

Přidejte máslo a přelévejte ho přes maso. Rolky vyndejte z pánve, místo něj dejte marsalu a redukujte. Přidávejte studené máslo a lehce vyšlehejte jemnou omáčku.

05.

Jako přílohu budete servírovat italské rizoto. Opět je to snadné, připravíte jej venku krásně na jedné pánvi a u toho můžete popíjet víno, které patří i do tohoto receptu. Na rozehřátém oleji osmahněte nakrájenou šalotku a přidejte rýži. Orestujte. Poté zalijte bílým vínem a přidejte ve vývaru namočený šafrán.

06.

Nechte vařit a postupně přilévejte vývar. Když je rýže al dente, přisypte parmazán, stáhněte z plotny, přimíchejte na kostičky nakrájené máslo, případně dosolte a vymíchejte do krémova. Podávejte s rolkami.

A víte, že tento recept najdete i na Televizi Seznam v pořadu Atlas chutí? Určitě si jeho přípravu nenechte ujít! 

Související témata:

Načítám