Článek
Postup:
01.
Začněte chřestem, který v horké vodě krátce zblanšírujte (takto se blanšíruje) a poté zchlaďte v ledu.
02.
Naklepejte si tenké telecí řízky, nejlepší jsou z kýty z oříšku – zkuste je naklepat mezi dvěma sáčky, budou pak opravdu tenké. Osolte, opepřete a na plátky položte mortadellu a sýr bel pease nebo blaťácké zlato. Přidejte chřest, zabalte a rolky lehce obalte v mouce.
03.
Na hluboké pánvi nebo v hrnci rozehřejte olivový olej. Rolky opečte ze všech stran dozlatova. Krásně vám to provoní celou terasu.
04.
Přidejte máslo a přelévejte ho přes maso. Rolky vyndejte z pánve, místo něj dejte marsalu a redukujte. Přidávejte studené máslo a lehce vyšlehejte jemnou omáčku.
05.
Jako přílohu budete servírovat italské rizoto. Opět je to snadné, připravíte jej venku krásně na jedné pánvi a u toho můžete popíjet víno, které patří i do tohoto receptu. Na rozehřátém oleji osmahněte nakrájenou šalotku a přidejte rýži. Orestujte. Poté zalijte bílým vínem a přidejte ve vývaru namočený šafrán.
06.
Nechte vařit a postupně přilévejte vývar. Když je rýže al dente, přisypte parmazán, stáhněte z plotny, přimíchejte na kostičky nakrájené máslo, případně dosolte a vymíchejte do krémova. Podávejte s rolkami.
A víte, že tento recept najdete i na Televizi Seznam v pořadu Atlas chutí? Určitě si jeho přípravu nenechte ujít!