Hlavní obsah
3,3
(28)
Foto: Chateau St. Havel

Foto: Chateau St. Havel

Všichni milovníci dobré kuchyně a vaření se zajisté chtějí čas od času blýsknout před ostatními. S netradičními recepty pocházejícími z celého světa máte velkou šanci na úspěch. Vyzkoušejte telecí karbanátek s gorgonzolou podle receptu restaurace Chateau St. Havel.

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Karbanátky
  • 700 g mletého telecího masa
  • 100 g gorgonzoly
  • 2 ks vejce
  • 3 g soli a pepře
  • 2 lžíce panenského olivového oleje
  • 8 plátků pancetty
Jablka s křenem
  • 4 ks jablek
  • 20 g másla
  • 100 ml bílého vína
  • 60 g smetanového křenu
  • 1 trochu soli
Brambory
  • 400 g brambor grenaille
  • 1/2 svazku čerstvé pažitky
  • 30 g másla
  • 3 g soli a pepře
Článek

Postup

01.

Telecí maso vložte do mísy, přidejte gorgonzolu, vejce, sůl, pepř a lžíci olivového oleje a vše důkladně promíchejte. Masovou hmotu rozdělte na čtvrtiny a vytvarujte čtyři karbanátky. Poté po obvodu naviňte plátky pancetty.

02.

Karbanátky zprudka opečte na pánvi z obou stran a dopečte v rozehřáté troubě na 160 °C zhruba 15 minut.

03.

Oloupaná jablka zbavte jádřinců a pokrájejte na menší kousky. Na pánvi rozpusťte máslo a vložte jablka. Krátce restujte, přilijte víno a poduste doměkka. Nakonec přidejte smetanový křen. Vše rozmixujte dohladka a dosolte.

04.

Omyté brambůrky uvařte doměkka. Pažitku nasekejte nadrobno. Do kastrůlku dejte rozpustit máslo, přidejte brambory, pažitku, osolte, opepřete a můžete servírovat.

Pokud jsou cizokrajné kuchyně a trochu náročnější vaření váš šálek kávy, pak si nenechte ujít festival Foodparade, který se koná poslední prázdninový víkend, tedy 31. 8. až 1. 9., v pražském Trojském zámku. Další recepty, které na festivalu můžete ochutnat, najdete zde.

Načítám