Článek
01.
Začněte přípravou těsta, které musí v lednici odpočívat. Mouku promíchejte s moučkovým cukrem, strouhaným kokosem a špetkou soli. Pak do moučné směsi rychle zapracujte na kostičky pokrájené máslo. Ideální je použít robot, aby se tuk do mouky příliš nevsákl. Díky tomu zůstane těsto krásně křehké a půjde lépe vyvalovat. Nakonec, když vznikne suchá drobenka, zapracujte vodu. Zabalte těsto do potravinářské fólie a nechte 2 hodiny v lednici.
02.
Na pomoučeném vále vyválejte těsto na plát silný 2–3 mm. Vykrajujte kolečka o něco větší, než je průměr tartaletek. V tomto případě, kdy je průměr formiček 9 cm, byla ideální velikost koleček mezi 10–11 cm v průměru. Kolečky vyložte formičky na tartaletky a seřízněte okraje. Dbejte, aby bylo těsto dobře podsypané moukou a nelepilo se, mohlo by se během pečení na formičky přichytit. Aby vám šly korpusy po upečení ještě lépe vyklápět, můžete mezi těsto a formičku vložit proužek pečicího papíru tak, aby jeho konce přesahovaly z formiček ven.
03.
Dno propíchněte několikrát vidličkou, aby se netvořily bublinky. Každou tartaletku důkladně vyložte alobalem a vysypejte až po okraj hrachem nebo fazolemi na pečení. Přendejte na plech.
04.
Pečte takto 20 minut při teplotě 200 °C. Poté plech vyndejte a troubu ztlumte na 170 °C. Z korpusů opatrně sundejte alobal s fazolemi. Vraťte do trouby a pečte ještě 7–10 minut dozlatova. Po upečení nechte vychladnout.
05.
Připravte si náplň. Tvaroh promíchejte s moučkovým cukrem, kokosem a vanilkou. Náplň rozetřete do košíčků a ozdobte nakrájenými jahodami. Posypejte ještě kokosovými chipsy a kakaovými boby nebo čokoládou.
Jahod není nikdy dost, a proto nepřehlédněte další šťavnaté recepty jako je jahodová galetka s mandlovou vůní anebo svěží jahodové tiramisu s ricottou.