Hlavní obsah
Foto: Kate.cat, Shutterstock.com

Foto: Kate.cat, Shutterstock.com

Výživová poradkyně a fitness trenérka Lucie Tvrdoňová nedá dopustit na pudink z perel tapioky, což je škrob z kořene rostliny manioka rostoucí v Jižní Americe. Tapiokové perly jsou bohaté na sacharidy, které dodají energii, a dále na mnoho cenných látek jako vitamin B, kyselina listová, vápník, draslík, fosfor, magnézium, železo i vláknina.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
Budete potřebovat
  • 100 g tapiokových perel
  • 1 ks banánu
  • 500 ml kokosového mléka
Neobsahuje alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Tapioku přes noc namočte do vody tak, aby voda dosahovala ještě přibližně dva články prstu nad vrstvou tapioky.

02.

Druhý den můžete scedit a uvařit v mléce rovnou s banánem (případně s trochou sladidla) za stálého míchání, dokud tapioka úplně nezprůhlední.

03.

Konzistenci nechte jako pudink, klidně řidší, později ztuhne. Dochuťte lžičkou medu či jiného sladidla, servírujte s oblíbeným ovocem a ořechy, třeba s pekanovými.

Mrkněte i na další tipy na zdravé svačinky, třeba na pečenou ovesnou kaši, mandlovou nutellu nebo cizrnový salát!

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie6 083 kJ
Bílkoviny12,8 g
Tuky100,35 g
Sacharidy123,9 g
Sůl0,06 g
SAFA90,06 g
Vláknina9,43 g
Cukry35,3 g

Načítám