Hlavní obsah
4,5
(2)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Při návštěvách nebo oslavách se na stole v podstatě vždy objeví mistička s olivami. My pro vás máme rovnou dva recepty ze stejných surovin. Vyzkoušejte tapenádu a pomazánku z černých oliv.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 200 g černých oliv
  • 2 plechovky sardelových řezů
  • 100 g kaparů
  • 4 stroužky česneku
  • 2 dl olivového oleje
  • 1 ks citronu
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 200 g kozího sýru
Článek

Postup

01.

Scezené olivy, sardelky a kapary dejte do mixéru, přidejte oloupané stroužky česneku, asi 1 dl olivového oleje a šťávu z poloviny citronu. Vše rozmixujte, podle potřeby přilijte olivový olej, aby omáčka byla krémová a dochuťte citronovou šťávou a čerstvě mletým pepřem. Sůl není potřeba, sardelky jsou slané až dost!

02.

Polovinu omáčky vraťte do mixéru, přidejte na kousky pokrájený sýr a ještě jednou vše trochu promixujte. A máte hotovou i pomazánku!

Máte černé olivy rádi? Upečte si foccacciu.

Související témata:

Načítám