Hlavní obsah
4,0
(3)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Máte rádi chřest? Tentokrát půjde o chřest zelený. Tagliatelle s ním jsou vskutku lahodné!

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g zeleného chřestu
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/2 hrnku čerstvého hrášku
  • 10 ks cherry rajčat
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře barevného mletého
  • 500 g tagliatelle
  • 2 hrsti baby špenátu
Článek

Postup

01.

Chřest nakrájejte na větší kousky (odřízněte nejdřív zdřevnatělé konce) a vložte spolu s větším kouskem másla a trochou olivového oleje na pánev.

02.

Přihoďte čerstvý hrášek a nechte jen asi 3 minuty dusit v másle. Pozor, žádné rychlé osmahnutí! Zeleninu dělejte na slabším plamenu.

03.

Nakonec přidejte pár na poloviny nakrájených cherry rajčátek a všechno zlehka osolte a opepřete čerstvě namletým barevným pepřem. Zeleninu průběžně ochutnávejte, musí zůstat křupavá, stačí jí opravdu jen pár minut.

04.

Když už finišujete, vmíchejte uvařené těstoviny (ideálně si udělejte domácí nebo kupte čerstvé) i s trochou vody, ve které se těstoviny vařily. Také můžete ještě přisypat špenátové lístky. Promíchejte, aby se všechno spojilo, a je hotovo. Je to rychlovka!

Znáte z restaurace chřest přelitý holandskou omáčkou, ale nikdy jste si na to doma netroufli? Nebojte se toho, je to snadné.

Související témata:

Načítám