Článek
Postup
01.
Chřest nakrájejte na větší kousky (odřízněte nejdřív zdřevnatělé konce) a vložte spolu s větším kouskem másla a trochou olivového oleje na pánev.
02.
Přihoďte čerstvý hrášek a nechte jen asi 3 minuty dusit v másle. Pozor, žádné rychlé osmahnutí! Zeleninu dělejte na slabším plamenu.
03.
Nakonec přidejte pár na poloviny nakrájených cherry rajčátek a všechno zlehka osolte a opepřete čerstvě namletým barevným pepřem. Zeleninu průběžně ochutnávejte, musí zůstat křupavá, stačí jí opravdu jen pár minut.
04.
Když už finišujete, vmíchejte uvařené těstoviny (ideálně si udělejte domácí nebo kupte čerstvé) i s trochou vody, ve které se těstoviny vařily. Také můžete ještě přisypat špenátové lístky. Promíchejte, aby se všechno spojilo, a je hotovo. Je to rychlovka!
Znáte z restaurace chřest přelitý holandskou omáčkou, ale nikdy jste si na to doma netroufli? Nebojte se toho, je to snadné.