Hlavní obsah
3,9
(21)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Rychlé a jednoduché jídlo, které zasytí a ještě bude chutnat – to je sen snad každé kuchařky, a přitom realita receptů na italské těstoviny. Dáte si s námi tagliatelle s vepřovou panenkou, rajčaty a rukolou?

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 300 g tagliatelle
  • 100 g vepřové panenky
  • 8 ks cherry rajčat
  • 2 hrsti čerstvé rukoly
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 hrst parmazánu
Článek

Postup

01.

Tagliatelle dejte vařit podle návodu na obalu.

02.

Panenku nakrájejte na co nejtenčí plátky a ty dle potřeby ještě rozkrojte napůl. Spolu s lístky z jedné snítky tymiánu, trochou soli a čerstvě mletého pepře maso na pánvi opečte dozlatova.

03.

Rajčátka omyjte a nakrájejte na čtvrtiny. Hotové maso vyjměte z pánve a ve výpeku spařte rukolu.

04.

Uvařené těstoviny promíchejte s masem, rajčátky, rukolou a podle potřeby i lžící olivového oleje, aby nebyly suché, a podávejte posypané parmezánem.

Související témata:

Načítám