Článek
Postup
01.
Hovězí nakrájejte na kostky. Do hrnce dejte 4 lžíce oleje a přidejte maso. To několik minut restujte, dokud se nezbarví ze všech stran. Přidejte nasekanou cibuli, mrkev, celý česnek a ještě asi dvě minuty restujte.
02.
Poté přilijte víno a přidejte rozmarýn s bobkovým listem. Víno nechte svařit na polovinu původního objemu. Vše dobře osolte a opepřete. Přidejte rajčata a vývar, vše zamíchejte a hrnec přiklopte.
03.
Až směs začne bublat, stáhněte plamen na minimum a nechte ragú vařit asi tři hodiny. Po této době byste měli mít v hrnci hustou omáčku s rozpadajícím se masem a asi o polovinu méně tekutiny než předtím.
04.
Nakonec přikápněte trochu oleje a zamíchejte. Dochuťte podle uvážení. Těstoviny uvařte takzvaně „al dente“ podle návodu na obalu. V pánvi smíchejte porci ragú s porcí těstovin. Jídlo servírujte s trochou nastrouhaného parmezánu a kapkou oleje navrchu.
A jaké další ragú si můžete ještě uvařit? Třeba kachní s těstovinami.