Článek
Postup
01.
Pravidlo číslo jedna pro krásně jemnou a krémovou kaši je nechat krupičku dobře nasáknout. Zalijte ji plnotučným mlékem a nechte minimálně hodinu (nebo i do druhého dne) nabobtnat. Tím spíše je třeba tento krok udělat, pokud používáte klasickou hrubou krupici.
02.
Přidejte špetku soli a za stálého míchání, aby se nevytvořily hrudky, přiveďte pozvolna k varu. Kaši povařte na středním plameni 5 až 10 minut do požadované hustoty.
03.
Podávejte klasicky přelitou rozpuštěným máslem a posypanou kakaem a moučkovým cukrem, nebo s čerstvým či povařeným ovocem a špetkou skořice. Anebo se inspirujte i dalšími nápady, co dát na krupicovou kaši.
Co sladkého jste jako děti měli rádi a dnes už by na to vaše volba nepadla? Dort Malakov, rýžový nákyp nebo kynuté knedlíky?