Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Steak rozhodně není jen svíčková nebo kýta. Řez T-bone (tedy s kostí ve tvaru T) je typický pro americké bourání masa a na gril je prostě dokonalý! Počítejte s jeho velkou gramáží, 1 steak vystačí klidně na 3 porce, váží kolem 700 g.

10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 700 g T-bone steaku
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Gril rozehřejte na střední žár, na elektrickém grilu nastavte 220 stupňů. T-bone steak o pokojové teplotě (ta musí být uvnitř masa, takže si je z lednice vyndejte klidně den dopředu) dejte na rošt a grilujeme z každé strany 3 minuty na úroveň medium.

02.

Ke konci grilování je z obou stran posypte pepřem a solí. Podávejte s opečeným bramborem a zeleninovou oblohou.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 400 kJ
Bílkoviny31,5 g
Tuky22,75 g
Sacharidy0 g
Sůl1,7 g
SAFA10,24 g
Vláknina0 g
Cukry0 g
Související témata:

Načítám