Článek
Postup
01.
Vejce vložte do vroucí vody, 8 až 10 minut povařte, poté rychle zchlaďte ledovou vodou, a jakmile trochu vychladnou, oloupejte je. Podle chuti a hladu počítejte 1 až 2 kusy na porci. Video: Znáte 4 triky, jak rychle oloupat vařená vejce?
ZKUSÍTE SYTÉ SALÁTY S KVALITNÍM MASEM?
02.
Zatímco se vajíčka vaří, omyjte a pokrájejte nebo nastrouhejte zeleninu, kromě výše uvedené se hodí cokoli, co máte rádi: ředkvičky, rajčata, kukuřice, nakládaná řepa, jiný listový salát a podobně.
03.
Všechny suroviny na zálivku prošlehejte (dobře to jde v malé šroubovací skleničce) nebo rozmixujte. Sýr osušte (jeho množství se řídí především vaším hladem), pokrájejte na kostky a na troše oleje ho ze všech stran opečte dozlatova.
PARÁDNĚ ZASYTÍ I VEGETARIÁNSKÉ SALÁTY
04.
Zeleninu rozdělte do talířů nebo dejte do jedné velké mísy, obložte sýrovými krutony a vajíčky, posypejte nasekanou pažitkou či jinou bylinkou a přidejte dresink.
Máte raději ještě pikantnější chuť? Přidejte do zálivky ančovičky na způsob dresinku k salátu Caesar.