Článek
Postup
01.
Jediné, na co je dobré myslet předem, je vyndat maso alespoň půl hodiny před přípravou z lednice, aby zteplalo na pokojovou teplotu. Pak ho celé potřete olejem a z obou stran posypejte čerstvě mletým pepřem a hrubou solí. Přidat můžete i kvalitní steakové koření – skvělé je od značky Sonnentor nebo Koření od Antonína. Anebo si vyrobíte vlastní domácí koření?
02.
Pořádně rozpalte pánev a maso na ní z obou stran zprudka tři až pět minut opékejte – záleží na tom, jak je plátek tlustý a jak máte maso rádi propečené.
03.
Mezitím si opláchněte a případně pokrájejte zeleninu a prošlehejte ingredience na dresink: olej, citronovou šťávu, hořčici, kapary, med, trochu soli a pepře a utřený česnek.
04.
Opečené maso nechte pět minut odpočinout na talířku přikrytém alobalem, poté ostrým nožem nakrájejte proti vláknu na tenké plátky a podávejte se salátem a zálivkou. Flank steak nechte vždy po servírováním chvíli odpočinout a poté naplátkujte, v celku by se obyčejným nožem na talíři špatně krájel.
Máte rádi saláty s masem? Jsou zdravé, výživné a dietní. Zkuste bramborový salát s kuřecím masem anebo fazolový salát s tuňákem.