Hlavní obsah
3,0
(940)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Tak tahle česneková pomazánka má opravdu sílu! Kombinace hned několika „voňavých“ sýrů, kvasnicového piva a jarní cibulky je na topinkách a jednohubkách u mě zatím nepřekonaná.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 misku
Na pomazánku (není třeba vše)
  • 1 ks sýru hermelínového typu
  • 1 ks sýru s modrou plísní
  • 1 balení olomouckých tvarůžků
  • 1 balení sýru eidam
  • 3 ks jarní cibulky
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 50 ml piva
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1/4 lžičky mleté pálivé papriky
Dle chuti
  • česnek
Článek

Postup

01.

Jeden hermelín, výseč nivy a balení tvarůžků (pokud některý ze sýrů nemáte rádi, klidně ho vynechejte) nastrouhejte nahrubo, eidam najemno (bloček 100 až 200 g, podle chuti) a vše spojte s nadrobno nasekanou jarní cibulkou, kysanou smetanou (180 až 200 g), trochou kvasnicového piva, pořádnou dávkou čerstvě mletého pepře a paprikou. Hodí se pálivá, sladká i uzená.

02.

Podle chuti přidejte prolisovaný nebo sušený česnek, já jsem dala dva stroužky. Pomazánku je nejlepší nechat v chladu trochu rozležet, aby se hezky propojily chutě, v lednici navíc i zatuhne.

03.

Podávejte na topinkách nebo jednohubkách a spotřebujte do tří dnů.

Tip: Pomazánku kromě papriky dochuťte ještě hořčicí, worcesterem nebo třeba špetkou kmínu.

Máte také svůj oblíbený recept na sýrovou pomazánku? Napište nám ten svůj!

Načítám