Článek
Postup
01.
Jeden hermelín, výseč nivy a balení tvarůžků (pokud některý ze sýrů nemáte rádi, klidně ho vynechejte) nastrouhejte nahrubo, eidam najemno (bloček 100 až 200 g, podle chuti) a vše spojte s nadrobno nasekanou jarní cibulkou, kysanou smetanou (180 až 200 g), trochou kvasnicového piva, pořádnou dávkou čerstvě mletého pepře a paprikou. Hodí se pálivá, sladká i uzená.
02.
Podle chuti přidejte prolisovaný nebo sušený česnek, já jsem dala dva stroužky. Pomazánku je nejlepší nechat v chladu trochu rozležet, aby se hezky propojily chutě, v lednici navíc i zatuhne.
03.
Podávejte na topinkách nebo jednohubkách a spotřebujte do tří dnů.
Tip: Pomazánku kromě papriky dochuťte ještě hořčicí, worcesterem nebo třeba špetkou kmínu.
Máte také svůj oblíbený recept na sýrovou pomazánku? Napište nám ten svůj!