Hlavní obsah
2,9
(112)
Foto: Galiyah Assan, Shutterstock.com

Foto: Galiyah Assan, Shutterstock.com

Výživová odbornice Martina Rusňáková Korejčková nedá na jaře dopustit na sýrové muffiny s cottage sýrem a rajčaty. Jsou zdrojem bílkovin i vlákniny. Doporučuje je dochutit čerstvými bylinkami. U ní doma je nejoblíbenější varianta s pažitkou, petrželkou nebo bazalkou.

30 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Budete potřebovat
  • 4 ks vejce
  • 200 g cottage sýru
  • 120 g goudy
  • 60 g ovesné mouky
  • 4 ks sušených rajčat
  • 5 g soli a pepře
  • 1 lžíce čerstvé pažitky
  • 1 hrst listové petržele
  • 1 lžička prášku do pečiva
Článek

Postup

01.

Žloutky, cottage sýr, nastrouhaný polotvrdý sýr, pokrájená sušená rajčata a mouku smícháme, dochutíme solí, pepřem a čerstvými bylinkami. 

02.

Vedle v míse si vyšleháme sníh z bílků, pomalu vmícháme do směsi, stejně tak poté i kypřící prášek do pečiva. 

03.

Vlijeme do muffinové formy a pečeme při 160 °C (na horkovzduch) asi 15 minut dozlatova.

04.

Podáváme například s míchaným salátkem z ledového salátu, čerstvých špenátových listů , jarní cibulky a ředkviček.

Načítám