Hlavní obsah
5,0
(2)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Neotřelá kombinace slaného sýra se sladko-kyselým ananasem, kterou ocení nejen vegetariáni. Pusťte se do špízů také!

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 špízy
  • 100 g balkánského sýru
  • 1/2 plechovky ananasu
  • 1 ks paprik
  • 2 ks rajčat
  • 1 ks lilku
  • 3 ks žampionů
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 špetky provensálského koření
  • 1 špetka soli
Článek

Postup

01.

Zeleninu i ananas očistěte a nakrájejte na kousky o velikosti sousta. Na špejle střídavě napichujte zeleninu, žampiony, ananas a sýr. Potřete olejem se špetkou soli a provensálským kořením.

02.

Pečte na plechu vyloženém pečicím papírem při 180 stupních Celsia, až je zelenina měkká. Ještě lépe budou ale špízy chutnat z grilu!

Ananas je z grilu báječný a ještě lepší je marinovaný v rumu, skořici a cukru.

Související témata:

Načítám