Článek
Postup
01.
Cibule si klidně připravte rovnou víc, ve skleničce vám v lednici vydrží zhruba 5 dnů a je skvělá i na slané koláče, domácí pizzu nebo jen tak k masu a sýrům.
02.
Pokrájejte ji na proužky a za občasného míchání asi 15 minut opékejte na olivovém oleji či másle, během restování dost osolte. Když je hezky zlatavá, zasypejte ji cukrem, nechte ho zkaramelizovat, vmíchejte tymián, rozmarýn či šalvěj, ocet (dobré je i balzamiko) a čerstvě mletý pepř.
03.
Mezitím si připravte maso. Lze použít zavakuovaný balíček sous-vide vepřového, které stačí krátce ohřát a natrhat vidličkami na vlákna, ale trhané vepřové si můžete upéct i doma a mít po ho porcích připravené v mrazáku.
04.
Krajíce dobrého kváskového chleba zvenčí potřete máslem (nebo pomocí mašlovačky olivovým olejem, ale máslo je máslo), obložte cibulkou, masem a nastrouhaným sýrem, velkou pánev ještě zlehka pokapejte olejem a sendviče pozvolna z obou stran dozlatova opečte.
Tip: Příště dejte místo čedaru a cibule camembert a brusinky nebo k opékané cibulce přidejte na plátky pokrájené kyselé jablko, to sendviče hezky osvěží.
Věděli jste, že v Mexiku k trhanému masu často jedí lehce pikantní čokoládovou omáčku? Zkuste tuhle dobrotu také, máme pro vás autentický recept!