Článek
Postup
01.
Výseč Nivy nebo Rivalu nastrouhejte a pomačkejte s žervé. Nechte v lednici (klidně do druhého dne) zatuhnout.
02.
Rukama tvořte malé kuličky a obalujte je v nasekané pažitce či ořeších, mleté paprice, máku nebo třeba sezamu. Do každé ještě můžete zapíchnout kousek slané tyčinky nebo krekr, aby se lépe jedly. To ale udělejte až těsně před podáváním, protože tyčinky v kuličce vlhnou.
03.
Pro ještě pikantnější chuť přidejte do směsi prolisovaný česnek. Kuličky můžete obalovat i v jiných bylinkách, v nadrobené vypražené slanině, nasekaných brusinkách, slunečnici nebo v čemkoli jiném dobrém, co vás napadne.
Tip: Další nápady na občerstvení najdete v článku 3 originální jednohubky na Silvestra.
Máte rádi pikantní Nivu? Vyzkoušejte i oblíbenou sýrovou pomazánku. Na topinkách je nepřekonatelná!