Článek
Postup
01.
Šalotku nakrájejte nadrobno, slaninu na malé kostičky a sýr nastrouhejte na hrubém struhadle. Na pánev dejte trochu oleje a opečte na něm šalotku.
02.
Po chvíli přidejte slaninu a opečte ji dozlatova. Směs stáhněte z ohně a nechte trochu vychladnout.
03.
Mleté maso dejte do mísy. Přidejte vejce, hořčici, sýr, strouhanku, lístky tymiánu, trochu pepře a půl lžičky soli. Pak vmíchejte směs z pánve.
04.
Vše důkladně promíchejte. Z hotové směsi pak vytvarujte 12 menších karbanátků. Nakonec je obalte ve strouhance.
05.
Karbanátky smažte na oleji z obou stran dozlatova. Poté je skládejte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk. Podávejte je s bramborovou kaší.
Mleté maso je variabilní a vděčné. Zkuste také kořeněné masové ragú s paprikami nebo jemnou roládu z mletého masa.