Hlavní obsah
3,2
(95)
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Karbanátky, to je klasika, která se neomrzí. Vyzkoušejte je se sýrem a provoněné tymiánem. S bramborovou kaší budou chutnat fantasticky!

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 600 g míchaného mletého masa
  • 70 g goudy
  • 1 ks šalotky
  • 70 g anglické slaniny
  • 1 ks vejce
  • 5 snítek čerstvého tymiánu
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 4 lžíce strouhanky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
Na obalení a smažení
  • 2 hrsti strouhanky
  • 1 dl oleje
Článek

Postup

01.

Šalotku nakrájejte nadrobno, slaninu na malé kostičky a sýr nastrouhejte na hrubém struhadle. Na pánev dejte trochu oleje a opečte na něm šalotku.

02.

Po chvíli přidejte slaninu a opečte ji dozlatova. Směs stáhněte z ohně a nechte trochu vychladnout. 

03.

Mleté maso dejte do mísy. Přidejte vejce, hořčici, sýr, strouhanku, lístky tymiánu, trochu pepře a půl lžičky soli. Pak vmíchejte směs z pánve. 

04.

Vše důkladně promíchejte. Z hotové směsi pak vytvarujte 12 menších karbanátků. Nakonec je obalte ve strouhance. 

05.

Karbanátky smažte na oleji z obou stran dozlatova. Poté je skládejte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk. Podávejte je s bramborovou kaší. 

Mleté maso je variabilní a vděčné. Zkuste také kořeněné masové ragú s paprikami nebo jemnou roládu z mletého masa.

Související témata:

Načítám