Článek
Postup
01.
Uvedené množství vystačí na 8 malých lívanečků, ale doporučujeme dělat je minimálně z dvojité dávky, tak jsou dobré. Tvaroh v alobalu (většinou označený jako měkký, k tomu ve vaničce byste museli přidat mnohem více mouky) nadrobte a pořádně propracujte s vejcem, vanilkovým či obyčejným cukrem, moukou a solí.
ZDRAVÉ SNÍDANĚ NASLADKO
02.
Z těsta udělejte 8 kuliček, každou zploštěte na placičku (nedělejte je moc tenké, aby byly hezky vláčné), obalte v troše mouky a pozvolna pečte na středním plameni na rozehřátém řepkovém oleji či přepuštěném másle z obou stran dozlatova.
03.
Podávejte ještě teplé s kysanou smetanou či řeckým jogurtem, čerstvým ovocem, džemem nebo třeba kompotem.
Tip: Do těsta přidejte rozinky (nejlepší jsou samozřejmě v rumu) a nadrobno pokrájené jablko s trochou skořice.
Dáváte si sladkou snídani v podobě smoothie či kaší, nebo máte raději slanou snídani na vidličku, třeba pověstnou full english breakfast?