Článek
Postup
01.
Mouku promíchejte s kakaem, krupicovým cukrem a kypřicím práškem. Máslo nakrájejte na malé kostičky a zapracujte do těsta prsty nebo pomocí robotu. Vznikne směs připomínající drobenku.
02.
Připravte si náplň. Tvaroh promíchejte metlou s mlékem, vejci a moučkovým cukrem. Dobře vyzrálé broskve nakrájejte na měsíčky. Můžete použít i broskvový kompot.
03.
Formu vyložte pečicím papírem. Větší polovinu sypké směsi, resp. těsta, rovnoměrně rozprostřete na dno a jen lehce přimáčkněte dlaněmi. Na těsto nalijte náplň a uhlaďte vařečkou. Na náplň vyskládejte kousky broskví a zasypejte zbytkem těsta.
04.
Pečte při 180 °C asi 50 minut. Nechte zcela vychladnout a až poté krájejte. Skvěle chutná dezert vychlazený z lednice.
Milovníci tvarohových dezertů by neměli přehlédnout recept na osvěžující nanuky nebo kávové drobenkové řezy s ostružinami a tvarohem.