Článek
Postup
01.
Brambory oškrábejte a nastrouhejte – ovšem jen asi polovinu na jemném struhadle. Tu druhou nastrouhejte na tom nejhrubším. Tím docílíte trochu jiné chuti i konzistence – okraje budou příjemně křupavé.
02.
Do nastrouhaných a vymačkaných brambor přidejte trochu mléka (přiměřeně), pak prolisujte několik stroužků česneku, okořeňte majoránkou a solí. Pak zahustěte asi dvěma lžícemi hladké mouky a poprvé ochutnejte. Přidejte ještě suroviny dle chuti.
03.
Jako skvělou vychytávku berte tenhle tip: Hotovou hmotu vyklopte z misky do velkého cedníku a ten posaďte zpátky na misku – zajistíte si tak, že hmota nebude během práce řídnout, protože přebytečná voda odkape.
04.
Bramboráky opečte na oleji nebo sádle z obou stran. Nakonec ještě horké bramboráky posypte nastrouhaným sýrem, který se na nich příjemně rozpustí.
Znáte něco lepšího než je bramborák? My ano, je to gugla.