Článek
Postup
01.
Na pánvi nasucho opražte hrst arašídů a odložte na chvíli bokem. Dvě rady - sesypte je z pánve hned, jak budou mít tu správnou barvu, jinak se zbytkovým teplem spálí. Oloupejte stroužek česneku a naložte ho do octa.
02.
Oloupejte zeleninu a nastrouhejte ji na delší hrubší nudličky. Prosolte, promačkejte rukama a nechte stát asi půl hodiny. Zelenina zkřehne a pustí vodu. Poté ji na sítku dobře propláchněte studenou vodou a přebytečnou vodu vymačkejte.
03.
Dejte zeleninu do mísy, přidejte 3 lžíce česnekového octa, lžičku cukru, promíchejte, ochutnejte a případně dolaďte dalším octem a špetkou soli.
04.
Salát nechte rozležet v lednici. Před podáváním posypte opraženými arašídy (můžete je lehce podrtit v hmoždíři) a čerstvým koriandrem.
Tip
Pokud máte rádi ostrá jídla, přidejte chilli papričku - můžete ji naložit společně s česnekem do octa.
Co takhle zkusit nějaký teplý salát? Třeba s makrelou a ranými bramborami? Vynikající je také teplý salát s mungo klíčky. A komu by to nestačilo, může přidat k salátu i maso.