Článek
Postup
01.
Odeberte trošku másla a vymažte jím tři jednoporcové zapékací misky nebo větší zapékací mísu.
02.
Vypeckované švestky nakrájejte na menší kousky a promíchejte se skořicí.
03.
Švestky naložte do misek. Pečením dokonale změknou a pustí šťávu.
04.
Marcipán nastrouhejte na hrubém struhadle a rozdělte ke švestkám.
05.
Horkovzdušnou troubu předehřejte na 180 stupňů.
06.
Nyní je čas na drobenku. Vytvořte ji ze studeného másla, mouky, cukru a mandlí a rozdělte do misek.
07.
Pečte asi třicet minut a podávejte ihned po dopečení.
Tip: Mouku můžete nahradit či nastavit ovesnými vločkami.
Milujete švestky, ale máte je raději „vypodložené“ těstem? Dejte si švestkové knedlíky s mákem, kynutý švestkový koláč s marcipánem a drobenkou anebo kynuté buchty se švestkami a mákem.