Článek
Postup
01.
Hanka použila švestky a broskve, ale hodí se v podstatě jakékoli sezonní ovoce – na léto doporučujeme hlavně nepřekonatelnou kombinaci jahod a reveně. Ovoce každopádně omyjte, vypeckujte a pokrájejte nadrobno.
NEMUSELI BYSTE MÍT NA KOLÁČI VŮBEC ŽÁDNÉ TĚSTO?
02.
Ovoce podle zralosti a sladkosti lehce oslaďte cukrem nebo medem, rozdělte do zapékacích mističek (nebo rozložte do pekáčku), poklaďte kousky másla a posypejte drobenkou. Tu připravíte ze studeného másla, cukru a mouky, ale část nebo i všechnu mouku klidně nahraďte mletými ořechy, mandlemi nebo vločkami.
03.
Pečte v troubě vyhřáté na 160 °C asi 30 minut dozlatova a podávejte teplé nebo studené. Jen dejte pozor na nedočkavce – švestky jsou ještě hezkou chvíli po vytažení z trouby pěkně horké!
Tip: Máte rádi podobné jednoduché recepty plné ovoce a zeleniny? Podívejte se na další tři a přečtěte si k tomu i Hančin příběh.
Souhlasíte, že na koláči je stejně nejlepší ovocná náplň a drobenka, nebo k úplné spokojenosti potřebujete i to těstíčko?