Článek
Postup
01.
Mléko přiveďte spolu s máslem a špetkou soli k varu, přidejte mouku a na mírném ohni ještě chvilku míchejte, až se těsto nelepí. Nenechte se odradit tím, že bude velmi husté. Poté stáhněte z plamene a nechte skoro vychladnout.
02.
Jedno po druhém do hmoty vmíchejte vajíčka a vytvořte těsto. Rukama namočenýma ve vodě jím pak obalujte nevypeckované švestky nebo jiné ovoce. Vařte v osolené vroucí vodě asi 3 minuty od momentu, kdy knedlíky vyplavou na povrch.
03.
Knedlíky podávejte přelité rozpuštěným máslem, posypané moučkovým cukrem a doplněné mákem nebo perníkem na strouhání.
Jestli moc nemusíte chuť vařeného kynutého těsta, netrapte se a raději ochutnejte valašské pěry: ovocné knedlíky pečené v troubě.