Článek
Postup
01.
Batáty oloupejte, nakrájejte na kousky a uvařte úplně doměkka. Slijte, rozšťouchejte na kaši a nechte trochu vychladnout. Přidejte mouku, krupičku, máslo, žloutek a cukr a vymíchejte hladké těsto. Mouky může být potřeba o něco více, záleží, jak moc mokré uvařené batáty zůstanou. Nechte asi patnáct minut odležet.
02.
Mezitím vypeckujte švestky a dejte vařit velký hrnec plný vody. Těsto rozdělte na dvanáct částí a do každé zabalte švestku. Knedlíky vařte asi dvacet minut, dokud nevyplavou na povrch.
03.
Mletý mák smíchejte s cukrem, skořicí a rozpuštěným máslem. Ve vzniklé směsi knedlíky ihned po dovaření obalte a podávejte poprášené moučkovým cukrem a trochou čerstvě nastrouhané citronové kůry.
Už jste zkoušeli batáty využít podobným způsobem? Jestli jste je zatím neochutnali, začněte něčím méně náročným, třeba plněnými batáty s mrkví a fetou.