Článek
Postup
01.
Den předem upečte libovější bůček. Dochuťte ho solí, pepřem, mletou paprikou, kmínem a v neposlední řadě také česnekem. Pokud ho chcete opravdu provonět, můžete jej proložit pomocí nože a malých plátků česneku přímo do pater masa, nebo jen pomocí prolisovaného česneku potřít.
02.
Bůček vložte do zapékací mísy, podlejte vodou a pečte celý v kuse na 180° zhruba 2 hodiny dozlatova. Poté maso rozkrájejte na plátky a nechte ještě rozpéct. Maso se provoní a zjemní.
03.
Před servírováním vykrojte chléb do tvaru kolečka, ale pokud upřednostňujete čtverečky nebo jiný tvar, je to na vás, nápadům se meze nekladou. Nechte je na minutku rozpéct v troubě, aby se chléb prohřál, není to však podmínkou.
04.
Po vyjmutí z trouby je potřete hořčicí, pro zpestření můžete použít také výraznější francouzskou. Položte na ně plátek masa a sušenou švestku. Na závěr posypte jednohubky strouhaným křenem a podávejte.
Báječné jsou také švestky s cibulí pečené v alobalu, ideální na gril.