Hlavní obsah
3,0
(64)
Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

Také milujete snídani, kdy křupavé pečivo potřete máslem a poté sladkým džemem? A co si takhle uvařit džem vlastní – domácí?

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 džem
  • 1 000 g švestek
  • 50 g vlašských ořechů
  • 500 g želírovacího cukru
  • 50 ml vody
Článek

Postup

01.

Švestky omyjte, nakrájejte na kostičky a polovinu základu rozmixujte. Přidejte do hrnce s želírovacím cukrem (poměr 2 : 1) a vodou, zamíchejte a krátce povařte.

02.

Ovoce rozmačkejte a hned plňte do sklenic. Zavíčkujte, otočte na několik minut dnem vzhůru a nechte vychladnout. To je celé.

Jaký džem máte rádi vy?

Související témata:

Načítám