Článek
Postup
01.
Troubu předehřejte na 170 stupňů. Připravte si větší pekáč (použila jsem rozměr 30 × 42 cm) a hrnek o objemu 420 ml.
02.
Ve větší míse důkladně smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Umíte správně používat kypřicí prášek do pečiva?
MÁTE RÁDI SYPANÉ KOLÁČE? ZKUSTE JE I TROCHU JINAK
03.
Na náplň smíchejte v jiné míse ruční metlou tvaroh, cukr, mléko, vejce, rozinky a citronovou šťávu a kůru.
04.
Pekáč důkladně vymažte máslem. Na dno vsypejte dva hrnky suché směsi, urovnejte a vylijte na ni tekutou tvarohovou směs. I tu urovnejte a na na ni nasypejte zbytek moučné směsi. Navrch koláč poklaďte máslem nakrájeným na plátky.
TVAROH JE PLNÝ BÍLKOVIN A DAJÍ SE S NÍM DĚLAT KOUZLA
05.
Koláč pečte zvolna asi 50 minut, na povrchu se vytvoří křupavá zlatá krustička. Nechte ho zcela zchladnout a teprve pak ho nakrájejte.
Milujete tvarohové pečení? Dejte si nejlepší strouhaný tvarohový koláč s kakaem nebo obrácený tvarohový koláč s ovocem. Anebo ochutnejte božský kynutý dort s tvarohem, ovocem a drobenkou politý rumem.