Článek
Postup
01.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky, na malé kostky nakrájejte také slaninu a nechte zatím stranou. Ve velkém hrnci rozpalte olej na vyšší teplotu.
02.
Plátky roštěné velmi jemně naklepejte, z obou stran osolte, opepřete a přes sítko poprašte moukou, také z obou stran. Takhle připravené maso vložte na rozpálený olej a po obou stranách opečte dohněda, potrvá to asi 5 minut. Opečené maso vyjměte a a dejte stranou.
ZKUSTE I JINÉ RECEPTY Z ROŠTĚNEK:
03.
Do hrnce vsypte cibuli, slaninu a přidejte i ančovičky. Krátce restujte za stálého mícháni, až se cibule lehce zbarví a ančovičky se zcela rozpustí. Opatrně osolte, přidejte lžíci hořčice, krátce ji rozmíchejte ve výpeku a podlijte trochou vody. Uvolněte ze dna hrnce všechny přípečky a vraťte do něj maso i se šťávou, kterou pustilo.
04.
Dolijte vodu tak, aby bylo maso ponořené ze dvou třetin, přiklopte a zvolna duste asi 1,5 až 2 hodiny doměkka.
05.
Až bude maso měkké, zjemněte šťávu smetanou, přidejte do omáčky kapary a už jenom krátce prohřejte. Podávejte s rýží.
Pro milovníky hovězího masa máme i další recepty: Hovězí stroganoff se šťouchanými bramborami nebo hovězí tokáň.