Článek
11. listopad tradičně patří svátku svatého Martina. Jde o den, kdy by mělo podle tradice poprvé sněžit, měli byste ochutnat mladé víno, ale také byste se v tomto čase měli dostatečně posilnit před adventním půstem. A proto vás zveme na tradiční svatomartinské hody (další recepty na svatomartinskou hostinu najdete zde: Svatomartinské menu: 20 receptů pro luxusní hostinu).
Začneme u polévky zvané kaldoun, pak přejdeme na husičku, zelí i knedlíky a na závěr si spolu upečeme dokonalé rohlíčky s makovou nádivkou. Jste připraveni? My ano!
Svatomartinská polévka: kaldoun
Na podzim a v zimě jsou v kurzu husté polévky, a tradiční staročeský kaldoun k nim jednoznačně patří. Tuto polévku můžete uvařit jak z kachního, tak i husího či kuřecího masa. My zvolili kuře a věříme, že bude chutnat i vám.
Svatomartinská husa
Není nad dozlatova vypečenou kůrčičku a křehké maso, které odpadává od kostí. Že jste si zatím nikdy netroufli na svatomartinskou husu? Díky našemu receptu se povede i vám.
Zelí: Nejlepší je červené
Svatomartinská husa bez zelí? To prostě nejde! Naše variace s perníkem je lahodná a jsme si jisti, že bude chutnat celé vaší rodině.
Domácí bramborové knedlíky
K posvícenské pečínce a zelí se dokonale hodí domácí bramborové knedlíky. Podle našeho receptu se povedou i začátečníkům. Pusťte se do nich i vy.
Svatomartinský moučník: rohlíčky s makovou náplní
A jaké by to byly svatomartinské hody bez sladkého moučníku… My jsme si pro vás nachystali křehké makové rohlíčky, které se vám budou doslova rozplývat na jazyku.
Svatomartinské menu máte, a tak už jen zbývá koupit si mladé víno a pustit se do jeho přípravy. Dobrou chuť!