Článek
Postup
01.
Z citronu ostrouhejte kůru (jen žlutou část) a odložte ji stranou. Ostrouhaný citron rozkrojte a šťávou pokapejte lososa ze všech stran, každý filet osolte a položte na plech vyložený pečicím papírem. Troubu předehřejte na 190 °C.
02.
Pečivo, vlašské ořechy, parmezán, citronovou kůru (bude stačit asi 1/2 lžičky) a tymián promixujte na drobenku. Poté do ní najemno nastrouhejte máslo a rozmixujte několika krátkými pulzy.
03.
Hotovou posypku rozprostřete na připravené lososové filety a dejte péct na 20 minut.
04.
Hotovou rybu servírujte s kousky citronu a každou porci můžete ještě posypat trochou citronové kůry.
Tip: Podávejte se zeleninovým nebo bramborovým salátem, nejlepší bramborovou kaší nebo s blanšírovanou zeleninou ochucenou bylinkovým máslem.
Hledáte mezi recepty další originální úpravy lososa? Chutnat vám bude lososová polévka s kokosovým mlékem nebo jednoduchý luxusní losos se špenátem v listovém těstě.