Hlavní obsah
3,0
(132)
Foto: Stream.cz

Foto: Stream.cz

Mnozí se odpalovaného těsta bojí, ale není to nic složitého. Odložte pochyby, je čas zkusit něco nového. Tenhle netradiční moučník s velkou dávkou krému se bude určitě líbit. A hlavně bude chutnat!

20 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 dávku
Odpalované těsto
  • 250 g mléka
  • 250 g vody
  • 220 g másla
  • 150 g hladké mouky
  • 8 ks vejce
  • 1 špetka soli
Křupavá „poklička“
  • 240 g třtinového cukru
  • 204 g másla
  • 200 g hladké mouky
  • 40 g kakaa
Krém
  • 450 g smetany
  • 75 g cukru moučka
  • 1 ks mleté vanilky
K podávání
  • 100 g nasekaných lískových oříšků
  • 2 lžíce cukru moučka
Článek

01.

Tekuté přísady smíchejte a spolu s máslem přiveďte k varu. Přisypte mouku a tzv. odpalujte (podívejte se na video). Pozor, kobližky jsme pekli z poloviční dávky.

02.

Vzniklé těsto přendejte do mixéru a postupně zašlehejte vejce. 

03.

Všechny ingredience na „křupavou pokličku“ smíchejte dohromady v těsto, které mezi dvěma pečicími papíry vyválejte na tloušťku asi 3 mm. Dejte do mrazáku lehce ztuhnout a pak vykrájejte kolečka o průměru 4,5 cm.

04.

Odpalované těsto dejte do cukrářského sáčku a nastříkejte na plech do tvaru koleček o průměru asi 4,5 cm. Na těstové kolečko položte „křupavou pokličku“. Pečte při 180 stupních dozlatova (asi 25 minut).

05.

Než se kobližky upečou, připravte si krém. Je to jednoduché. Smetanu spolu s cukrem a vanilkou jednoduše vyšlehejte dotuha.

06.

Vychladlé kobližky rozřízněte. Ozdobte připraveným krémem a posypte ořechy. Přiklopte vrchní část koblížků a pocukrujte.

Odhodláte se k výrobě tohoto úžasného receptu třeba pro silvestrovské hosty? 

Související témata:

Načítám