Článek
01.
Tekuté přísady smíchejte a spolu s máslem přiveďte k varu. Přisypte mouku a tzv. odpalujte (podívejte se na video). Pozor, kobližky jsme pekli z poloviční dávky.
02.
Vzniklé těsto přendejte do mixéru a postupně zašlehejte vejce.
DALŠÍ INSPIRACE
03.
Všechny ingredience na „křupavou pokličku“ smíchejte dohromady v těsto, které mezi dvěma pečicími papíry vyválejte na tloušťku asi 3 mm. Dejte do mrazáku lehce ztuhnout a pak vykrájejte kolečka o průměru 4,5 cm.
04.
Odpalované těsto dejte do cukrářského sáčku a nastříkejte na plech do tvaru koleček o průměru asi 4,5 cm. Na těstové kolečko položte „křupavou pokličku“. Pečte při 180 stupních dozlatova (asi 25 minut).
05.
Než se kobližky upečou, připravte si krém. Je to jednoduché. Smetanu spolu s cukrem a vanilkou jednoduše vyšlehejte dotuha.
06.
Vychladlé kobližky rozřízněte. Ozdobte připraveným krémem a posypte ořechy. Přiklopte vrchní část koblížků a pocukrujte.
Odhodláte se k výrobě tohoto úžasného receptu třeba pro silvestrovské hosty?