Článek
Recepty na nejlepší cukroví
Postup přípravy hrachové polévky
01.
Suchý hrách nejméně na 4 hodiny namočte, nejlepší je nechat ho ve vodě přes noc.
Tip: Chcete se vyhnout namáčení a urychlit celou přípravu? Použijte žlutý půlený hrách, před vařením ho stačí jen přebrat a propláchnout.
02.
Nabotnalý hrách dejte vařit asi na půl hodiny do vývaru, poté ho společně s vývarem rozmixujte. Jak udělat dokonalý vývar?
03.
V jiném hrnci orestujte klobásy nakrájené na kostičky a cibuli nakrájenou nadrobno. Poté zalijte rozmixovaným hrachem a vařte na mírném plamenu dalších cca 30 minut.
Tip: Veganům či vegetariánům nedávejte uzeninu, ale třeba uzené tofu, cibulku osmažte na oleji a vývar použijte zeleninový.

Je to docela jednoduchá hrachovka a hodí se jak na sváteční stůl, tak třeba na chalupu nebo jako lehká teplá večeřeFoto: Viktorie Hrazdílková
04.
Hotovou polévku (již bez vaření) dochuťte prolisovaným česnekem, solí, pepřem a v prstech rozmělněnou majoránkou – víc se rozvoní. Polévku podávejte s čerstvými bylinkami pro barvu, chuť i pro zdraví.

Dobrou chuť!Foto: Viktorie Hrazdílková
Chcete se v zimě zahřát i zasytit? Nejlepší hrstková luštěninová polévka s bramborami to dokáže!