Článek
Postup
01.
Ve vlažném mléce s rozpuštěným cukrem s kvasnicemi nechte vyběhnout kvásek.
02.
Přidejte ho k mouce, kouskům změklého másla, vejcím a soli. Těsto propracujte vařečkou, poté rukama, a když je hladké, uložte ho ztuhnout minimálně na hodinu do lednice (nesmí kynout v teple)!
03.
Poté ho rozválejte na pomoučněném vále, rádýlkem rozdělte na čtverečky o straně 3 cm, naplňte nádivkou a zabalte křížem do šátečků jako malé posvícenské koláčky. Skládejte je na plech s pečicím papírem těsně vedle sebe (jako buchty), potřete je rozšlehaným vejcem a nechte péct při 180 stupních v troubě 15 minut. Ještě horké je obalujte v moučkovém cukru.
A jakou si připravit nádivku? To záleží je na vaší chutí, ale můžete se inspirovat v receptu na bratislavské rohlíčky.