Hlavní obsah
3,3
(26)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Pečení svatebních koláčků má nejen v Česku dávnou tradici. Chcete se před ostatními blýsknout opravdu chutnou výslužkou? Tak vyzkoušejte svatební koláčky bez kynutí.

40 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 plechy
Těsto
  • 320 g hrubé mouky
  • 300 g hladké mouky
  • 400 g másla
  • 2 ks vejce
  • 60 g droždí
  • 2 lžíce cukru
  • 1 trochu soli
  • 8 lžic mléka
Na potření
  • 1 ks vejce
Článek

Postup

01.

Mléko ohřejte, aby bylo vlažné, rozmíchejte v něm cukr a rozdrobte kvasnice. Z těch nechte vzejít kvásek, který přidejte k mouce, plátkům změklého másla, vejcím a soli.

02.

Nejprve vařečkou, potom rukama těsto propracujte tak, že bude hladké a nebudou v něm kousky másla patrné.

03.

Hmotu ihned rozválejte na pomoučněném vále na plát vysoký asi 3 mm, vykrajujte menší kolečka, která plňte vybranou náplní. Vše skládejte vedle sebe na plech s pečicím papírem, koláčky potřete rozšlehaným vajíčkem a pečte při 180 stupních 12–15 minut, dokud okraje nezezlátnou.

Související témata:

Načítám