Hlavní obsah

Svatební líčení pro brunetky i blondýny. Kolik stojí a jak zajistit, aby vydrželo celý den

Foto: Archiv Terezy Hoškové

Foto: Archiv Terezy Hoškové

Svatební líčení je velké téma a jeho volba je zásadní - stejně jako výběr padnoucích šatů a ladícího účesu. Kam směřují současné trendy a proč hnědými kouřovými stíny nic nezkazíte?

Článek

Pokud tápete, co se nosí a jak by ideálně měl svatební make-up vypadat, jste tady správně. Může být extravagantní, pokud to ladí k vaší osobnosti i svatebním šatům, ale pokud máte svůj velký den pojatý tradičněji, zůstaňte u líčení, které vaši přirozenou krásu podtrhne, nikoliv přehluší. Přinášíme vám tipy od zkušených vizážistek Nikol Kordule (@just.nikol), Terezy Hoškové (@terezasfaceblog) a Soni Šajdákové (@panasonica).

Jemné svatební líčení

Současným trendem je především přirozenost a projasněný look. „Pleť musí být sjednocenná, rozzářená. Klientky také žádají spíš menší nánosy make-upu, což je jedině dobře,“ říká vizážistka Soňa Šajdáková. Je potřeba, aby make-up „dýchal“ a nevytvořil efekt masky. Tyhle doby jsou už dávno za námi. „V pleťovce je pak důraz na tvářenku, která by měla být zářivá, aby byla nevěsta vidět,“ dodává Soňa.

Ideální volbou na svatební den jsou jemnější hnědé kouřové stíny. Očím dodají hloubku a tvar, aniž byste vypadala přemalovaně - oproti černým stínům. Výhodou hnědých stínů je, že sednou ke každé barvě očí. Navíc je na výběr mezi teplými a studenými, kovovými tóny - záleží jaký podtón pleti máte. Celek dotvoří jemná linka podél linie řas a natočené řasy. Skvěle vypadá, když si necháte nalepit trsy řas do vnějších koutků.

Co se týče rtů, ideální volbou je tělová rtěnka v dlouhodržící variantě, která odolá líbání, jídlu i pití. „Důležité je, aby se v líčení nevěsta cítila dobře. Během zkoušky se vždy snažím zjistit, co má ráda, a podle toho zvolíme tu nejvhodnější variantu,“ dodává Soňa Šajdáková.

Trendy a inspirace 2024: Vsaďte na teplé odstíny

Podobný názor na pojetí svatebního líčení má i Tereza Hošková: „V líčení jsou oblíbené především projasněné looky kladoucí důraz na lehkou pleťovku s přirozeným opálením. Toho docílím nanesením tvářenky v broskvových nebo růžových tónech na tváře a střed nosu,“ říká vizážistka. Teplé tóny obličej nádherně projasní a dodají mu šťávu. Trend odpovídá zároveň barvě roku, což je peach fuzz (více o ní v tomto článku). Jde o světle broskvový odstín, který můžete využít jak ve formě tvářenky, tak i očních stínů a rtěnky.

V naší fotogalerii najdete inspiraci pro blondýnky i brunety:

Svatební líčení, které vydrží celý den

U svatebního líčení jde z velké části i o praktickou stránku. „Potřebujeme, aby make-up vydržel třeba i 15 hodin a odolal objímání, líbání při gratulacích, slzám štěstí i horkým letním dnům. Každá vizážistka má svůj postup a své know-how, ale důležitou součástí je samotná příprava pleti před svatbou,“ vysvětluje vizážistka Nikol Kordule.

Několik měsíců dopředu se pleti dostatečně věnujte. Nastavte si správnou skincare (například podle pravidel skin cyclingu) a zvažte návštěvu kosmetičky. Zároveň se ale vyvarujte experimentům bezprostředně před svatebním dnem a nezkoušejte žádné nové kosmetické produkty, na které nejste zvyklá. „Ve svatební den už nemocnou či dehydrovanou pleť jen těžko zachráníme. Ze své zkušenosti vím, že příprava pleti a způsob zapracování jednotlivých produktů je klíčem k výdrži. Finální fixace sprejem pak vše pojistí,“ dodává Nikol.

Cena líčení pro nevěsty a jak dlouho trvá

A kolik svatební líčení stojí? Ceny se samozřejmě různí, ale počítejte okolo 3 až 6 tisíc. Platí se i za zkoušku, která je nedílnou součástí. Vizážistky nabízejí často kombinaci služeb, tedy líčení i účes, a to se pak cena pohybuje mezi 8 až 13 tisíci. Je možné si zaplatit i asistenci ve svatební den, což se opět odrazí v navýšení ceny.

Časově líčení zabere zhruba hodinu a půl - záleží na složitosti. Když k tomu připočtete i tvorbu účesu, rezervujte si alespoň 3 hodiny času, aby byl na všechno čas a vy i vizážistka jste byly v klidu.

Musíte to být vy!

Svatba je nádhernou událostí, která se vám zapíše do paměti. Důležité je, abyste den strávila s pocitem, že se cítíte krásně! Proto je důležité zvolit vizážistku, se kterou budete v naprostém souladu. „Když vymýšlím celkovou vizáž pro nevěstu, dbám na to, abych co nejvíce podtrhla její přirozenou krásu, kdy líčení a účes bude ladit s její vysněnou představou. Nikdy nezapomínám na styl a střih svatebních šatů včetně dalších doplňků, které také ovlivňují mé finální doporučení pro nevěstu,“ uzavírá téma Tereza Hošková.

Podívejte se tutoriál na jemné svatební líčení:

Inspirace na svatební líčeníVideo: Proženy.cz

Načítám