Článek
Postup
01.
V pánvi rozehřejte med a přidejte všechno koření včetně citronové kůry. Za stálého míchání prohřívejte, aby koření do medu pustilo chuť a vůni. Po chvíli odstavte.
02.
Jablko zbavte jádřince a nakrájejte na měsíčky. Víno nalijte do kastrolku, přidejte asi 3 měsíčky jablka, podle chuti můžete i kousek čerstvého zázvoru. Zahřívejte téměř k bodu varu, nesmí ale začít vřít: víno, které přejde varem, přijde o alkohol a změní se tím jeho chuť.
03.
Víno rozdělte do sklenek či hrnečků, podle chuti oslaďte ovoněným medem a ozdobte jablky.
Voňavý domácí svařák zahřeje i zvedne náladu. Udělejte si do zásoby náš kořeněný sirup na rychlou výrobu svařáku, budete mít vždy po ruce surovinu na jeho bleskovou přípravu. Víno pak totiž stačí jen ohřát a smíchat s trochou tohoto sirupu.