Článek
01.
Nejprve vyšlehejte měkké máslo s cukrem a vanilkovým cukrem. Vznikne lehká světlá směs. Přidejte jedno celé vejce a zašlehejte ho do směsi, musí se dokonale propojit.
02.
V jiné míse smíchejte sypké suroviny – hladkou mouku, špetku soli, kukuřičný škrob a jedlou sodu. Sypkou směs po částech zašlehávejte k máslové.
03.
Makadamové ořechy a bílou čokoládu nasekejte a vařečkou je zapracujte do těsta. Z něho vytvořte dva válečky, zabalte je do potravinové folie a dejte asi na 60 minut do lednice.
04.
Troubu předehřejte na 180 stupňů a připravte si plech s pečicím papírem. Válečky z těsta vybalte a nakrájejte na asi centimetrové plátky. Ty vyskládejte na plech a sušenky pečte cca 15–20 minut. Po upečení je nechte zchladnout na drátěné mřížce.
Máte rádi sušenky a chtěli byste si je péct sami doma? Připravte si k odpolednímu čaji jednoduché máslové sušenky ozdobené plátky mandlí nebo bleskové zdravé sušenky jen ze dvou surovin.