Článek
Postup
01.
Rozpuštěné máslo nechte vychladnout, aby nebylo úplně horké. Promíchejte s cukrem.
02.
Lehce vmíchejte vejce a vanilku. Zvlášť smíchejte všechny suché ingredience, tedy mouku, kakao, škrob, prášek do pečiva, sůl a skořici.
03.
Sypkou směs vmíchejte do oslazeného másla a důkladně promíchejte, až vznikne těsto. Nakonec zapracujte nahrubo nakrájenou bílou čokoládu. Těsto zabalte do sáčku, aby neokoralo, a nechte 30 minut odležet v chladu.
04.
Troubu zapněte na 175 °C. Z těsta ukrajujte kousky velikosti plnější lžíce a tvarujte z nich sušenky. Ty rozložte s dostatečnými rozestupy vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby a pečte asi 10 minut. Nechte vychladnout.
Sušenek není nikdy dost a čokolády taky ne. Co zkusit čokoládový chléb s cuketou a ořechy nebo nepečený čokoládový koláč s lesním ovocem?