Článek
Postup
01.
Z oblíbeného sušenkového těsta (udělala jsem poloviční množství těsta z ověřeného receptu na vánoční máslové sušenky) vytvarujte do formy na minimuffiny košíčky a pečte je asi 12 minut dozlatova.
02.
Lískooříškový krém rozehřejte a pomocí cukrářského sáčku nebo lžičkou košíčky naplňte. Nejlepší, a bez palmového oleje, je samozřejmě krém vlastnoručně připravený, mrkněte proto na recept na domácí nutellu a pro milovníky arašídů i nugetu.
03.
Sušenky rozmixujte na jemnou drť a krém jí posypte.
04.
Teď už nezbývá než zdobit. Na párátka navažte zelenou stuhu místo lístků a navrch zapíchněte plastovou, papírovou nebo oplatkovou kytičku. Extra trpělivé povahy se mohou pustit do výroby jedlých květů třeba z vlastnoručně vyrobeného marcipánu.
Tip: Aby košíčky opravdu dobře držely tvar, před pečením je na 15 minut zamrazte. A místo čokoládové pomazánky květináčky klidně naplňte tužším džemem nebo hořkou čokoládou rozpuštěnou s trochou smetany.
Tak co, pustíte se do hraní s jídlem?