Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 200 °C. Mouku na těsto promíchejte s moučkovým cukrem a kakaem. Přidejte na kostky nakrájené máslo a rukama vypracujte drobenku. Přidejte žloutky a vypracujte hladké těsto. Přiklopte v míse poklicí a dejte na 30 minut do lednice.
02.
Těsto rozválejte mezi dvěma archy pečicího papíru na plát silný asi 3–4 mm. Jeden papír sloupněte a pomocí druhého překlopte do formy. Sloupněte i druhý papír a těsto urovnejte. Okraje ořízněte. Na těsto znovu položte pečicí papír, zasypte luštěninami nebo třeba rýží, aby těsto při pečení nevypuklo, a nechte asi 15–20 minut upéct dokřupava. Luštěniny sesypte, papír sundejte a nechte vychladnout.
03.
Smetanu vyšlehejte spolu se 1 lžicí moučkového cukru dotuha. Cukr v tomto případě funguje jako ztužovač a smetanu tak vyšleháte snáze. Uložte do chladu.
04.
Cream cheese při nízkých otáčkách prošlehejte s arašídovým máslem dohladka. Jemně vmíchejte zbylý moučkový cukr a nakonec při nízkých otáčkách všlehejte i kondenzované mléko. Pokud máte rádi hodně sladké dezerty, klidně plechovku použijte celou.
05.
Úplně nakonec do krému opatrně vmíchejte vychlazenou vyšlehanou smetanu. Hotovým krémem naplňte vychladlé upečené těsto. Nechte přes noc ztuhnout v lednici.
06.
Ozdobte oblíbenými sušenkami a případně ještě lehce poprašte kakaem. Můžete podávat!
Nepadl vám pro dnešek tenhle recept do chutí, ale honí vás mlsná? Co takhle citronový makový chlebíček s ořechy a rozinkami nebo medové řezy s ořechy a karamelem?