Článek
Postup
01.
Šunku nakrájejte na menší kousky a umelte nebo rozmixujte najemno. Postačí vám výkonný tyčový mixér a vyšší užší nádoba. Při mixování přidejte sladkou smetanu.
ŠUNKOVÉ POCHOUTKY CHUTNAJÍ HOSTŮM I RODINĚ
02.
Rozmixovanou šunku dejte do mísy a promíchejte s ostatními ingrediencemi. Množství křenu, hořčice a citronové šťávy dolaďte podle chuti, začněte vždy s menším množstvím. Solit pravděpodobně nebude vůbec potřeba.
03.
Hotovou pomazánku nechte chvíli v chladu rozležet a podávejte se spoustou zeleniny a bylinek podle chuti. Jestli si chcete opravdu pochutnat, upečte si k pomazánce domácí toastový chléb.
ŠUNKOVÉ LAHŮDKY MILOVALI I NAŠI PŘEDKOVÉ
Tipy: Do pomazánky můžete vmíchat i najemno nastrouhanou kyselou okurku nebo kapary. Tato verze je dietnější, když si ale nehlídáte váhu, můžete lžíci sýru nahradit dobrou a rychlou domácí majonézou, pomazánka bude krémovější. S chlebovými tyčinkami, slanými sušenkami a špalíčky zeleniny se hodí i jako dip.
Šunka je prostě šunka a nic se jí nevyrovná. Pro slavnostní příležitosti se hodí pečená šunka na medu podle Coolinářky. A jestli se vám nechce vařit a vyrazíte na jídlo ven, je dobré vědět, kdo má u bufetu krájet teplou šunku.