Hlavní obsah
3,1
(14)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Zbožňujete pizzu? Nemusíte kvůli ní nutně chodit do restaurace. Bez problémů se dá upéct doma v běžné troubě! Vyzkoušejte pizzu z kynutého těsta a nebudete litovat!

20 min.
Příprava
8 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
6 pizz
  • 250 g šunky
  • pepř
  • 1 lžíce čerstvého oregana
  • 350 ml suga
  • 400 g mozzarelly
  • 1 špetka soli
  • 6 lžic oleje
  • 500 g italské mouky
  • 250 ml vody
  • 1 lžička cukru
  • 21 g čerstvého droždí
  • čerstvá bazalka
Článek

Postup

01.

V troše vlažné vody rozmíchejte cukr a rozdrobte do ní kvasnice. Nechte vzejít kvásek, který po pěti minutách zapracujte do mouky spolu s olejem a solí. Vytvořte hladké těsto, které nechte asi hodinu kynout na teplém místě.

02.

Vykynuté těsto rozdělte na šest dílů, které vyválejte do 1 mm silné kulaté placky (okraje nemusíte nechávat silnější, vyběhnou v troubě). Těsto pomažte sugem (kolem okraje nechte 1 cm silný pruh), posypte kořením, poklaďte plátky šunky a kousky mozzarelly.

03.

Dejte do trouby vyhřáté na maximum (ideálně 250 stupňů Celsia) a pečte 8 minut.

Související témata:

Načítám