Hlavní obsah

Šumava nad zlato

Chléb Šumava je v naší zemi vnímán jako něco obyčejného. Ale když se zeptáte Čechů žijících dlouhodobě v cizině, co jim z domova nejvíce chybí, nejčastěji odpověď zní: tradiční český chléb Šumava. Nejen sůl může být nad zlato. I chléb.

Článek

Jaký je ideální start rodiny do nového dne? Společná snídaně s čerstvou šumavou, namazanou máslem a posypanou čerstvou pažitkou. Nebo nám chutná chléb s máslem a medem. Také se sýrem či šunkou... Variací je spousta.

Začíná grilovací sezona a většina domácností si také nedokáže představit grilování bez šumavy. Nic lepšího k voňavému šťavnatému masíčku neexistuje. Tlačenka s octem a cibulí bez klasického chleba? Nepředstavitelné! Chléb Šumava je nad zlato.

Supervýrobek s tradiční recepturou

Pekárenská jednička, společnost United Bakeries, vyrobí ročně kolem třiceti milionů kusů Delta Šumavy. I když nabídka chlebů vyrobených ve třinácti pekárnách společnosti je velmi široká a obsahuje i moderní řady Cerea a Bio, klasická Delta Šumava zůstává hlavním prodejním hitem.

Jak se dělá šumava v United Bakeries? Základní suroviny vycházejí z tradiční receptury: pšeničná a žitná mouka, žitný kvas, sůl, kmín, voda. Výroba je ale dnes plně automatická, řízená počítači, lidská ruka se chleba dotkne až při ukládání do přepravek nebo při pravidelné kontrole jakosti. Kvalita chlebů, vyráběných striktně podle tradiční receptury na nejmodernějších linkách, je permanentně kontrolovaná technology.

V testu listu MF Dnes, v němž se hodnotily konzumní chleby označované jako Šumava nebo kmínový chléb, se mezi pěti nejlépe hodnocenými chleby z dvacítky produktů zakoupených v běžné obchodní síti umístily čtyři výrobky z pekáren United Bakeries.

Více najdete na stránkách Delta!

Související témata:

Načítám