Hlavní obsah
3,2
(55)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Na klasické horké polévky není v parných letních dnech ani pomyšlení. Vyzkoušejte třeba tento dnešní recept na svěží studenou polévku ze salátové okurky a koriandru.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1 ks salátové okurky
  • 1 ks jarní cibulky
  • 1/2 stroužku česneku
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
Článek

01.

Salátovou okurku oloupejte a nakrájejte na menší kousky, aby se snadno mixovaly. 

02.

Oloupejte stroužek česneku, opláchněte čerstvý koriandr (ten můžete použít i s měkkými stonky) a jarní cibulku (bílou i zelenou část) nakrájejte na špalíčky. 

03.

Do vyšší nádoby dejte nakrájenou okurku, jarní cibulku, čerstvý koriandr, půl stroužku česneku, vymačkanou limetkovou šťávu, bílý jogurt a olivový olej. Společně vše umixujte tyčovým mixérem. Polévku nyní ochuťte solí a pepřem. 

Foto: Svatava Vašková

Podávejte ji ozdobenou třeba grilovanou krevetou, čerstvými lístky koriandru a namletým pepřemFoto: Svatava Vašková

Energetická hodnota celkem - 2 porce
Energie1 670,16 kJ
Bílkoviny8,77 g
Tuky33,05 g
Sacharidy19,27 g
Sůl3,22 g
SAFA6,82 g
Vláknina3,48 g
Cukry10,15 g
Související témata:

Načítám