Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Vodňanské kuře

Foto: Vodňanské kuře

Kuřecí maso chutná mnoha lidem, kteří by červené maso nesnědli. Je lehké a co je hlavní, rády si na něm smlsnou i děti. Pokud tedy máte doma malého mlsouna, jistě hledáte inspiraci na co nejvíce způsobů přípravy. Zkuste tenhle tip s párky!

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
8 porcí
  • 8 ks kuřecích párků
  • 4 ks brambor
  • 10 ks cherry rajčat
  • 8 ks vejce
  • 2 stonky jarní cibulky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 kousek másla
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Oloupané brambory asi 10 minut vařte v osolené vodě. Sceďte je, zchlaďte a nakrájejte na širší plátky.

02.

Kouskem másla vymažte koláčovou formu a vyložte ji pečicím papírem. Na dno formy vyskládejte plátky brambor, které zlehka posolte a opepřete. Na brambory nasypte nasekanou cibulku i s natí a pokrájená rajčátka a vše zalijte rozšlehanými vejci. Navrch pokládejte kuřecí párky.

03.

Formu vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia a pečte asi 20–30 minut. Upečený koláč pokapejte olivovým olejem a nechte vychladnout. Studený ho nakrájejte na osminky a servírujte se zeleninovým salátem.

Související témata:

Načítám